Положення про освітній округ і опорний заклад освіти

Уряд вніс зміни до Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, які узгоджують документ із чинним законодавством. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 27 січня 2021 року.

Це зроблено з метою усунути неузгодженості між законами «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та чинним Положенням про освітній округ і опорний заклад освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 19 червня 2019 року №532.

Зокрема, законодавство України не передбачає існування освітніх округів та повноважень Уряду щодо затвердження положення про них. Водночас зміни не стосуються питань місцевого самоврядування і територіальних громад, а також місцевого і регіонального розвитку.

Згідно зі змінами, засновник присвоює закладу загальної середньої освіти статус опорного за результатами конкурсу, проведеного відповідно до затверджених ним умов.

Освітній процес у опорному закладі освіти та його філіях організовується відповідно до освітньої програми (освітніх програм) опорного закладу освіти.

Засновник опорного закладу також забезпечує підвезення здобувачів освіти, педагогічних працівників (за потреби) до закладу і у зворотньому напрямку відповідно до законодавства.

#ЗагальнаСередняОсвіта #ОпорніШколи

Кiлькiсть переглядiв: 10

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.