Сьогодні дуже цікаве і корисне свято – Міжнародний день дитячої книги

З нагоди такого свята ми пропонуємо декілька фактів про користь від читання:

Читання зберігає фізичне здоров'я.

Складати букви в слова, слова в образи й усвідомлювати те, що хотів висловити ними автор, і знаходити їм власне пояснення – це гімнастика для мозку.

Читання позитивно впливає на навколишнє середовище.

Якщо ви читаєте книгу, значить, дерево з якого вона виготовлена, було зрубано не даремно. Для читання книг немає потреби витрачати електрику або купувати батарейки, і при цьому вони легше ноутбука.

Читання дарує спокій. Батьки, вчителі та інші дорослі будуть настільки раді бачити дитину читати, що не стануть зайвий раз смикати його.

Читання допомагає сконцентруватися. Читати можна і під музику, і під час занять: читати й не звертати уваги на метушню навколо.

Читання добре позначається на вашій фігурі. Не бійтеся набрати зайві кілограми. Людині, яка читає не потрібна калорійна їжа, щоб впоратися з труднощами нудного життя. З книгою ви здатні подорожувати так далеко, як тільки побажаєте, і втілювати найфантастичніші мрії.

Читання корисне для батьків. Спостерігаючи за тим, як дитина насолоджується книгою, дорослі теж втягуються в читання, навіть якщо вони занадто зайняті, щоб читати.

Зі святом, любі читачі й читачки.

Кiлькiсть переглядiв: 18

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.