Як заспокоїти дитину, коли наснився страшний сон? Поради практичного психолога

Як заспокоїти дитину, коли наснився страшний сон?

Що робити, коли дитина почала кричати уві сні?

Не намагайтеся розбудити її торканнями чи обіймами. Якщо у цей момент дитина бачить сон, в якому їїі переслідують або завдають фізичної шкоди, дотик може призвести до неочікуваної реакції.

Краще сядьте поруч та спробуйте розбудити дитину своїм голосом, назвіть її ім‘я: "Зараз ти спиш і це просто страшний сон. Я твоя мама (твій тато, сестра тощо), і я поруч. Ми в безпеці. Зараз ти прокинешся, і я тебе обійму».

Коли дитина прокинулась

Допоможіть їй повернутись у реальність, ще раз скажіть: « Це був просто сон, а зараз ти прокинувся. Ми в безпеці».

Ставте прості запитання: як тебе звати? Як мене звати? Запропонуйте сильно стиснути вашу руку та обійнятись.

Щоб заспокоїти дитину , її можна погойдати та заспівати колискову.

Проганяємо погані сни

Додаємо трохи магії : разом плесніть в долоні, розженіть сон руками або наберіть повні щоки та розвійте його подихом. Щоб посилити ефект , скажіть слова : «Куди ніч, туди і сон» або «Сон, знай своє місце!»

Закріплюємо спокійний стан

Для того, щоб нічний жах не повернувся, необхідно остаточно завершити цю подію. Зробити це можна словами: « Дивись , ти впорався самотужки! Цей сон більше не повернеться! Ти молодець!

Якщо дитина сама не розкаже, що наснилось, не слід випитувати та провокувати спогади. Якщо ж розповість, то ще раз нагадайте, що це був лише страшний сон. Події в ньому не реальні. Усе минуло, дитина і ви зараз у безпеці.

Також можно разом пофантазувати та уявити гарний кінець сну: ви разом вибрались, розвіяли ворогів у прах і поставили собі магічний захисний щит.

Миру та Перемоги!

Бережіть себе та своїх близьких!

Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.