4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, відбудеться радіодиктант з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами

4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, відбудеться радіодиктант для дітей молодшої та середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Диктант звучатиме голосом Пса Патрона із популярного мультфільму.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міністерство освіти та науки (МОН), Українське радіо та Центр з протимінної діяльності об'єдналися, щоб провести диктант “Спільно до безпеки”.

Диктант звучатиме на хвилях Українського Радіо 4 квітня о 15:00. Допомагатиме з прочитанням тексту Михайло Карпань — актор, який озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі. А перед диктантом, о 14:40, в ефірі Українського Радіо говоритимемо з представником ДСНС про забруднення України мінами і вибухонебезпечними предметами та про важливість навчання дітей правил безпечної поведінки.

Щоб написати диктант та дізнатися правила, що рятують життя:

• слухайте прямий ефір на Українському радіо на FM-частоті вашого міста, на сайті Українського Радіо, у мобільному застосункуsuspilne.radioабо у додатку "Дія";

• увімкніть пряму трансляцію онлайн на ресурсах ДСНС, ЮНІСЕФ, МОН, Українського Радіо або Центру протимінної діяльності:

⇒FacebookтаYouTubeДСНС⇒YouTubeчиFacebookЮНІСЕФ⇒FacebookМОН⇒YouTubeчи FacebookУкраїнського Радіо⇒FacebookЦентру протимінної діяльності

• прийдіть у Спільно Точку ЮНІСЕФу вашому місті завчасно та зареєструйтеся на диктант.

Знімайте фото та відео, як ваші діти пишуть диктант, і публікуйте в соцмережах з хештегом #СпільноДиктант.

Перевірити правильність написання диктанту можна буде за дві години після його завершення у соціальних мережах та на офіційних сайтах ДСНС, ЮНІСЕФ та Українського Радіо.

Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Щоб зменшити ризики поранення чи загибелі дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Міністерством освіти і науки України навчає дітей правилам поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Завантажуйте матеріали для дітей різного віку та методичні матеріали для вчителів для уроку з мінної просвіти на https://bezpeka.info/.

***

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй визначила4 квітня Міжнародним днем просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов'язаній з розмінуванням.Його метою є підвищення обізнаності про небезпеку мін та ВЗВ (вибухонебезпечні залишки війни) та сприяння їх знищенню. День просвіти з питань мінної небезпеки також має сприяти розвитку національних спроможностей у сфері протимінної діяльності у країнах, де міни та ВЗВ становлять серйозну загрозу безпеці, здоров'ю та життю цивільного населення.

https://dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/anons-4-kvitnia-dsns-spilno-z-iunisef-ta-partnerami-provedut-diktant-spilno-do-bezpeki-z-pravil-povedinki-z-minami

Кiлькiсть переглядiв: 43

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.