Як визначити, що дитина дошкільного віку готова до навчання у школі? Серія науково-практичних семінарів

У квітні 2023 року буде проведено серію науково-практичних семінарів у межах Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі». Заходи організовує Міністерство освіти і науки спільно з лабораторією психології дошкільника Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України та ДУ «Український інститут розвитку освіти» у партнерстві з видавництвом «Ранок».

Семінари спрямовані на забезпечення соціального та психологічного добробуту дитини на етапі переходу від дошкільної до початкової освіти, прийняття науково виваженої позиції щодо систематичного шкільного навчання дитини в умовах сучасної школи.

У межах конференції відбудеться пленарне засідання та серія науково-практичних семінарів «Завтра в школу: навігатор для дорослих». Щочетверга, упродовж трьох тижнів квітня, педагогічна спільнота разом з батьками обговорюватиме актуальні питання щодо готовності дітей до навчання у школі.

До участі запрошують науковців, практиків, управлінців освітніх закладів, батьків дітей старшого дошкільного віку та початкової школи з усіх регіонів України.

Початок роботи о 15:00.

6 квітня 2023 року учасники розглянуть такі питання:

• як визначити готовність дитини до шкільного навчання;

• правова база рішення батьків про вступ дитини до школи;

• наукове обгрунтування проблеми готовності дитини до шкільного навчання.

13 квітня 2023 року психолог розповість, як визначити готовність дитини до школи, надасть діагностичний інструментарій та методику щодо здійснення обстеження та обгрунтування результатів.

20 квітня 2023 року буде розглянуто питання щодо вступу дитини у школу та її адаптацію до шкільного життя.

Трансляція семінарів

Подати заявку на участь у конференції можна за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.