День памʼяті та примирення

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності.

Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях. Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.

Нині, на жаль, ми на власному досвіді знаємо ціну несвободи, знаємо, що війна – це тисячі скалічених людських доль, ненароджених життів та зруйнованих міст. Тому, як і 78 років тому, незламно відстоюємо свободу та незалежність, героїчно протистоїмо повномасштабній збройній агресії російської федерації й обов’язково переможемо.

Кiлькiсть переглядiв: 67

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.